Schrijver Roel Oostra is geboren, maar zeker niet getogen, in Friesland. Ooit maker van de TV-serie ‘Many Voices One World’ bezocht hij grote verhalenvertellers op zes continenten.

Magiërs van de taal, meesters van de fantasie. Nergens vond hij authentieker geouwehoer dan in zijn Heitelân… waar hij niet wil wonen. Met al die Hollanders… Met loepzuiver gehoor voor alternatieve feiten, alcoholhoudende anekdotiek en bar-en-boze geschiedenis heeft hij een keur van verhalen uit de orale Friese traditie vergaard en er, met vruchtbare duim, nog een hele reeks bij verzonnen.
Opdat hij u, hoogeëerde lezer en luisteraar, kan binnenvoeren in een universum bevolkt door dief en domoor, dromer, driftkikker, drinkebroer of droogkomiek tot aan dúvel en de dood.
Een wereld die misschien door Friezen lijkt bevolkt, maar waarin Grunninger noch Hollander, Brit, Fries of Fransoos ook maar een haar verschillen; of het nou om Wubbe gaat, Wim, William of Wilhelm.

Colofon

© 2023 Roel Oostra
CTP/Cresset Productions info@fratsenonline.nl Typografie: Annelies van Roosmalen
Redactie: Ineke van der Linden
Podcast: Roel Oostra
Videomontage “In Beeld”: Nico Franken
Advies & Spotify: Thijs-Jan Lanning, Lawinecommunicatie.nl
Website: Nadji van den Broek & David Wijns , Vormstrateeg.nl
Drukkerij: Booksfactory Szczecin, Albert Evers

“Hollanders hebben Fratsen” – ISBN 9789464374735

Disclaimer

Schrijver, verteller en uitgever hebben de grootste zorgvuldigheid betracht bij het achterhalen  van eventuele rechten op het beeldmateriaal. Degenen die menen toch rechten te kunnen doen gelden kunnen zich, met bewijs, wenden tot de uitgever. 

Niets uit deze uitgave mag, op welke wijze dan ook, worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van auteur en/of uitgever.